HÍRLEVÉL 2015/5.

A fűtés is lehet veszélyes
Fűtési technológiától függetlenül komoly veszélyt jelenthet a készülék nem rendeltetésszerű használata, a szabálytalan kivitelezés, illetve a műszaki felülvizsgálat vagy ellenőrzés elmulasztása. Bár a hűvösebb időben egyre több otthonban kezdenek el fűteni, még nem késő a hivatalos fűtési szezon kezdete előtt szakemberrel ellenőriztetni a tüzelő-fűtőberendezéseket és az égéstermék-elvezető rendszereket. Tovább a cikkhez.

Minden dolgozó naponta tegyen meg legalább tízezer lépést
Tízezer lépés címmel a munkavállalók egészségtudatosságát növelő kampányt indított a budapesti Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham); a kezdeményezést csütörtökön mutatták be Budapesten. Tovább a cikkhez.

Testileg és lelkileg is összetör az autóval való ingázás
A Divany.hu összegyűjtött friss és régebbi kutatásokat, amelyek alapján kijelenthető: az ingázás, főként, ha autóval közlekedünk, káros a testi, lelki egészségünkre és a társasági életünkre. A tanulmányok szerint a biciklizés a legjobb választás. Tovább a cikkhez.

Mi történik, ha a dolgozó megtagadja az utasítást?
A munkáltatónak széles utasítási jogköre van, a munkavállaló eszerint kell, hogy a munkáját végezze. Vannak azonban olyan kivételes esetek, amikor a munkavállaló megtagadhatja az utasítást. Tovább a cikkhez.

Irányelvekkel segíti az új OTSZ alkalmazását a Tűzvédelmi Műszaki Bizottság
Október hetedikén tartotta éves rendes ülését a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Mogyoródi úti székházában a tavaly decemberben megalakult Tűzvédelmi Műszaki Bizottság. A testület jogszabályban meghatározott feladata kidolgozni azokat a tűzvédelmi műszaki irányelveket, melyek segítik a tervezőket a március 5-én hatályba lépett új Országos Tűzvédelmi Szabályzat tűzvédelmi követelményeinek teljesítésében. Tovább a cikkhez.

Kimerültek és betegek a munkavállalók
Minden harmadik munkavállaló kimerült és 55 százalékuk krónikusan beteg. 2005 és 2013 majdnem feleződött a táppénzen töltött napok száma, ez a trend azonban tavaly megfordult, írja az Életforma.hu. Tovább a cikkhez.

Kategória: Hírlevél | A közvetlen link.