HÍRLEVÉL 2015/4.

Az NGM Munkafelügyeleti Főosztályának jelentése a munkavédelmi hatóság 2015. évi I. féléves ellenőrzési tapasztalatairól
A munkavédelmi hatóság 2015. év I. félévi ellenőrző tevékenységét a 2015. évi Ellenőrzési Irányelvek, az Országos Hatósági Ellenőrzési Terv és a megyei munkavédelmi hatóságok munkaterveiben meghatározottak figyelembe vételével végezte.
A jelentés innen tölthető le.

Az NGM Munkafelügyeleti Főosztályának közleménye a III. fokú hőségriasztás elrendelésével kapcsolatban
Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a következő napokban folytatódik a kánikula, tovább erősödik a felmelegedés. Az Országos Tisztifőorvos figyelembe véve az Országos Közegészségügyi Központ ajánlásait a 2015 augusztus 5-én kiadott II. fokú hőségriasztást 2015. augusztus 7 (péntek) 00:00 órától kezdődően III. fokúra, “hőségriadó” szintre emelte és 2015. augusztus 11. (kedd) 24:00 óráig meghosszabbította. Az időjárás-előrejelzés alapján valószínű a hőségriasztás további meghosszabbítása.
A részletes közlemény innen tölthető le.

Harminc méter magas építési állványzat omlott össze a munkásokkal
Huszonkét embert mentettek ki egy leomlott építési állványzat alól az oroszországi Hanti-Manszi autonóm területen, egy ember életét vesztette a balesetben. Tovább a cikkhez.

Nem vigyáznak a cégek a munkásokra, sok a bírság
Munkavédelmi bírságok armadáját kellett kiszabnia a Nemzetgazdasági Minisztériumnak, mert az építőiparban vagy a mezőgazdaságban sok előírást nem tartanak be. Tovább a cikkhez.

Tűzmegelőzés a szabadban
A nyári, csapadékszegény időszakok során óhatatlanul megemelkedik a szabad területi tüzek száma. Csak júliusban országszerte ezerháromszázhatvan szabadtéri tűz keletkezett, az érintett terület nagysága meghaladja a háromezer-kétszáz hektárt, az év eleje óta pedig több mint tizenegyezer hektáron csaptak már fel a lángok. Tovább a cikkhez.

 

Kategória: Hírlevél | A közvetlen link.