HÍRLEVÉL 2015/3.

Már vannak papír alapú tűzvédelmi üzemeltetési naplók. Érdemes volna megnézni őket:

Tanácsok hőségriasztás elrendelésének idejére

A Nemzetgazdasági Minisztérium Munkafelügyeleti Főosztálya tanácsokkal szolgál arra nézve, miként óvhatók meg a munkavállalók a hőség, illetve a klímakörnyezet kedvezőtlen hatásaitól.
A hasznos tudnivalók innen tölthetők le.

Tűzvédelem az aratás idején is
A nyári betakarítási munkák amellett, hogy nagy igénybevételt jelentenek a mezőgazdaságban dolgozóknak, igen tűzveszélyes is. Arra kellő körültekintéssel kell felkészülni, különösen fontos a betakarítási munkálatokban részt vevő erőgépek tűzvédelme, az aratásra, illetve a tarló és növényi hulladékok égetésére vonatkozó szabályok ismerete, betartása. Ezeket az Országos Tűzvédelmi Szabályzatról szóló 54/2014.(XII. 5. BM rendelet tartalmazza. Tovább a cikkhez.

Tűzgyújtási tilalom az egész országban
Fokozott tűzveszély alakult ki Magyarországon a kánikula és a csapadékmentes időjárás miatt, ezért az erdőkre, a fásításokra, valamint az erdők és fásítások határától számított kétszáz méteren belüli területekre 2015. július 3-án általános tűzgyújtási tilalmat rendelt el a földművelésügyi miniszter. Tovább a cikkhez.

Piros riasztás a hőség miatt
Hétfőtől a tartós hőség miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat is kiadta a legmagasabb szintű, piros figyelmeztetést az egész ország területére. A törvény ilyenkor gyakoribb pihenőidőt és védőitalt ír elő azok számára, akiknek a munkahelyét nem lehet 24 fok alá hűteni. Különösen oda kell figyelni a szabadban dolgozókra. Tovább a cikkhez.

Nem büntetni akar, inkább nevel a munkaügyi felügyelet
A tájékoztatás, a helyes magatartás elősegítése és a szabályok betartatása a célja a munkavédelmi és munkaügyi ellenőrzéseknek, nem a büntetés – írja a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) közleményében. Tovább a cikkhez.

Halálos áramütés Monoron – ketten meghaltak
Az áldozatok tatarozási munkákat végeztek egy iskolában. Harmadik társuk életéért még küzdenek. Tovább a cikkhez.

 

Kategória: Hírlevél | A közvetlen link.