5/2018. HÍRLEVÉL

A munkavállalóknak védőitalt és több pihenőidőt kell kapniuk hőséghullámok idején
A munkaadóknak a hőséghullámok idején különösen a szabadban végzett fizikai munkáknál (mint például útépítés, aszfaltozás, mezőgazdasági tevékenység) 14-16 Celsius fokos hőmérsékletű ivóvizet kell biztosítaniuk a munkavállalóknak a higiénés követelmények betartásával, a munkaszervezésnél pedig rendszeres pihenőidőket kell beiktatniuk. Tovább a cikkhez.

A munkahelyi feszültség is növeli az idő előtti halálozás kockázatát
A kardiometabolikus betegségekkel, például cukorbetegséggel, szívkoszorúér-betegséggel élő, vagy stroke-on átesett férfiak esetében a megterhelő munka, és az, ha kevés befolyással bírnak a döntésekre (összefoglalva tehét a munkahelyi feszültség) egy korábbi kutatásokat elemző új vizsgálat szerint komolyan növelheti az idő előtti elhalálozás kockázatát. Tovább a cikkhez.

A szabadtéri tüzek megelőzhetőek
Az elkövetkező napokban a meteorológiai előrejelzések szerint meleg, a szabadtéri tüzek kialakulásának kedvező idő lesz. Idén eddig csaknem 1.700 szabadtéri tűzhöz riasztották a tűzoltókat. Az esetek szinte kivétel nélkül emberi gondatlanságra vezethetők vissza. Tovább a cikkhez.

Hogy ne követeljen életet egy falbontás
Egy ügyvezető és egy üzemvezető elhatározta, hogy lebontatja egy raktárépület belső falát, aminek haláleset lett a vége. Végigvettük, mit kellett volna tenniük lépésről lépésre, hogy ne történjen meg a tragédia. Az esetet kommentárokkal egészítette ki Perlaki Géza munkavédelmi szakértő. Összegezve: mindenféle technológia utasítást megszegtek a bontásnál. Tovább a cikkhez.

Kategória: Hírlevél | A közvetlen link.