3/2018.HÍRLEVÉL

Ezeket kell biztosítani a hideg időben dolgozók számára
A munkavédelmi hatóság a szokásos ellenőrzések mellett vizsgálja a hideg időben érvényes előírások betartását is, mert minden évben érkeznek bejelentések arról, hogy munkáltatók elmulasztottak különböző intézkedéseket. Tovább a cikkhez.

Ennyi plusz pihenőt kell kapj a hidegben: minden dolgozóra vonatkozik
Az egész országban elképesztő hideg van, aki pedig tartósan hidegben dolgozik, számos veszélynek van kitéve. Összeszedtük, hogy ezek közül melyek a legsúlyosabbak, és annak is utánajártunk, hogy milyen intézkedésekkel kell biztosítani, hogy a munkavállalók egészségesek maradjanak a zord körülmények ellenére. Tovább a cikkhez.

Kétszer annyi munkabaleset történik, mint amennyit a statisztika mutat
A balesetek oka , hogy a munkaerőhiány miatt egyre több túlórát kell vállalni, nincs meg a megfelelő betanulási idő sem, magas a fluktuáció. A balesetek felét nem jelzi a statisztika, mivel a munkáltató be sem jelenti – írja a Népszava. Tovább a cikkhez.

Elveheti-e a főnök a mobilt munkaidő alatt?
A munka törvénykönyve nem tartalmaz erre egyértelmű szabályt, attól ugyanis, hogy éppen munkát végzünk, mind az Alaptörvényben rögzített alapjogaink, így a magánélethez és kapcsolattartáshoz való jog, valamint a tulajdonjog védelme megillet bennünket. Tovább a cikkhez.

Kategória: Hírlevél | A közvetlen link.