Hírlevél 2014/3.

Mit kell tudni a pszichoszociális kockázatokról?

  • mit érdemes tudni a pszichoszociális kockázatokról
  • pszichoszociális kockázat értékelése a gyakorlatban
  • munkahelyi stressz/erőszak/zaklatás és
  • az erre vonatkozó európai keret-megállapodás

Az Útmutató innen tölthető le.

GM: valódi megoldások születtek a kisgyermekesek foglalkoztatottságának növelésére
Szalai Piroska, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) miniszteri biztosa szerint valódi megoldások születtek a kisgyermekesek foglalkoztatottságának növelésére, a gyed extrával az anyák már dolgozhatnak a gyed mellett is. Tovább a cikkhez.

Kifizetetlen bérek, ki nem adott szabadságok – mikor bírságol a hatóság?
Kockás füzetben nem naprakészen vezetett munkaidő-nyilvántartás, nem bejelentett munkavállalók – büntetésre lehet számítani, ha a munkavédelmi hatóság ilyen visszaélésekre bukkan ellenőrzéskor. Arról, hogy milyen egyéb, a munkaidővel kapcsolatos szabálytalanságokat szokott találni a felügyelőség, dr. Bérdi András, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Munkavédelmi és Munkaügyi Szakigazgatási Szervének igazgatója beszélt a BDO Magyarország HR Személyzeti Tanácsadó Kft. Munkaidő Expóján. Tovább a cikkhez.

Árgus szemmel figyeli a NAV a munkaerő kölcsönzőket
A NAV az idén is fokozottan figyeli a kölcsönzött munkaerőt használó cégeket, és komoly bajba kerülhet, aki úgy véli, ez a foglalkoztatási forma a költségkímélést szolgálja – írta a vg.hu. Tovább a cikkhez.

Megbetegítő foglalkozások
Lehet, hogy nem azonnal és látványosan, de bizonyos munkakörök – amelyekről nem is gondolnánk – veszélyt jelenthetnek az egészségre, írja az Egészségtükör.hu. Tovább a cikkhez.

 

Kategória: Hírlevél | A közvetlen link.